Elke dag een schoon feestje! De jaarlijkse Avond4daagse is dit jaar extra feestelijk. Wij zetten namelijk in op een schoon evenement. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Nederland Schoon organiseren samen een schone wandeling. Zij rekenen daarbij op de hulp van alle wandelaars. Als alle deelnemers hun afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in afvalbakken en -zakken, dan blijft er na afloop van het wandelevenement geen zwerfafval op de route achter. Dat is pas écht feest voor iedereen!

 

 4 HANDIGE TIPS OM DE AVOND4DAAGSE SCHOON TE HOUDEN

 

   

1. Drinken in bekers of bidons

Dorst onderweg? Neem water mee in bekers of bidons. Een kleine moeite, groot plezier!

 

2. Gezonde snacks in bakjes of trommeltjes

Van een lange wandeling krijg je natuurlijk ook best trek. Verpak daarom je snacks in bakjes of trommeltjes. Dat scheelt een hoop (zwerf)afval!

 

3. Verzamel afval onderweg

Bij de start van de Avond4daagse worden er afval-zakken uitgedeeld, waarin je je afval kunt verzamelen. Heb je zelf geen zak? Bewaar dan je afval voor de bakken die je tegenkomt of gooi je afval in de afval-zak van iemand anders.

 

4. Pak ’t op, neem ’t mee

Ligt er onderweg iets op de grond? Pak ’t op en neem ’t mee! Er is altijd wel iemand met een afvalzak in de buurt. Ook bij de finish staan afvalbakken waarin je je afval kunt gooien.