VERSLAG KAARTAVONDEN 22 MAART 2019 EN 12 APRIL 2019

 

 

 

Op 22 maart 2019 was het druk met liefhebbers van het kaartspel rikken. Enn wel 10 personen. In tegenstelling voor de Joker liefhebbers, die waren er maar 4. Toch was het wel heel erg gezellig.

 

 

 

 

 

Bij het rikken was de uitslag

-          1ste  Mevrouw v.d.Berg met 119 punten

-          2de. De heer Batenburg met 117 punten

-          3de.  De heer Dekkers met 114 punten

 

 

Uitslag van het Jokeren

-          1ste. Mevrouw Schreurs met 87 punten

-          2de. Mevrouw Goorden met 118 punten

-          3de. Mevrouw Claessen met 122 punten

Ook Mevrouw de Vugt had 122 punten, maar door loting viel ze net buiten de prijs. Jammer.

De cadeaubonnen kwamen deze keer van Ijssalon Un Momento.

Zoals elke kaartavond wordt er een verloting gehouden en deze vielen goed in de smaak.

 

Op de kaartavond van 12 april 2019 waren er 8 personen om te rikken en 8 personen om te jokeren

 

De laatste kaartavond voor de vakantieperiode.

1ste. werd bij het jokeren Mevrouw Sitters met een score van 83, gevolgd met 93 punten Mevrouw Schreurs en 3de. werd Mevrouw Krebbeks met 97 punten

 

Bij het rikken scoorde Mevrouw Huyben de hoogste punten 115, 2de. werd met 112 punten Mevrouw v.d.Berg en de heer dekkers werd 3de. met 103 punten

 

De cadeaubonnen kwamen van ’T NIEUWE SCHUITJE

De verloting had als thema PASEN et o.a. paasbloemstukjes.

 

Voor de koffie etc. zorgde Deveny dat alles goed verliep.

De organisatie kan terugzien op gezellige ontspannende kaartavonden,

en vanaf Vrijdag 20 September 2019 gaan we weer met volle moed door naar de 4 laatste kaartavonden van 2019.

 

 

Namens de organisatie en het bestuur van de wijkvereniging wensen we u een fijne zomer toe en gaat U met vakantie geniet er lekker van en hopelijk zien we u weer terug op de kaartavonden in het najaar van 2019


VERSLAG KAARTAVOND 14 DECEMBER 2018

Het was weer een gezellige kaartavond.

De laatste van het jaar 2018, Er waren maar 5 personen om te rikken en 7 personen om te jokeren. We misten wel verschillende personen, die er normaal wel bij zijn, maar zij hadden zeker andere verplichtingen. Dus hopen we deze mensen op de eerste kaartavond in 2019 (25 januari) weer te mogen begroeten.

 

Onder genot van een drankje en iets lekkers en hartigs er bij werd er weer fanatiek gekaart.

bij het rikken werd Mevrouw Haverkamp 1ste met als tweede de heer Claessen en derde werd Tamara Roks. Met de punten 124, 115 en 104.

Zij kregen een waardebon van  € 10,--, € 7,50 en € 5,-- gekocht bij Bloemkwekerij Monica.

Bij het jokeren werd Mevrouw Sitters 1ste , 2de Mevrouw Goorden en 3de  Mevrouw Schreurs. met de punten 70, 90 en 104 ook zij kregen de waardebonnen van Bloemkwekerij Monica.

 

De traditionele verloting had als thema KERST.

 

Deveny zorgde  weer voor o.a. de puntentelling, de bediening, de afwas etc.

De organisatie, Kees Claessen en Mitzy Goorden met ondersteuning van Deveny van Mourik, kunnen weer terugzien op een gezellige kaartavond.

 

De organisatie wil ook iedereen PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GOED 2019, toewensen.

En vooral veel kaartplezier in 2019.

 

Onder voorbehoud zijn de geplande kaartavonden in 2019 op

       ·          25 januari                           * 20 september

       ·         22 februari                          * 18 oktober

       ·         22 maart                             * 15 november

       ·         12 april                                * 13 december

 

 

 

 

Verslag kaartavond  16 November 2018

Het was weer een gezellige kaartavond In een lekkere warme ruimte, voor sommigen te warm.

Er waren deze avond maar 5 personen om te rikken en daarvan werden

Mevrouw Huyben 1ste met maar 118 punten en 2de werd Mevrouw Brood met 114 punten en met maar 78 punten werd de Heer Batenburg 3de. Jammer voor Tamara Roks en Mevrouw Haverkamp, zij vielen deze keer niet in de prijzen.

 

Voor het jokeren waren er deze avond 10 personen. En daar werd Mevrouw Krebbeks 1ste met 58 punten, 2de werd Mevrouw Roks 3de met 74 punten en de heer Claessen werd 3de met 81 punten.

De gelukkigen kregen een kadeaubon van de HEMA van resp. € 10,--, € 7,50 en €5,--.

Traditiegetrouw is er ook een verloting en als thema was dit VERZORGINGSARTIKELEN.

Voor de koffie/thee, puntentelling etc. was Deveny weer aanwezig en dat is voor de organisatie een welkome hulp. Zodat Kees en Mitzy zelf ook kunnen mee kaarten.

 

Zo rond de klok van 23.00 uur was iedereen weer naar huis, de ruimte was weer opgeruimd en we kunnen terug zien op een geslaagde kaartavond.

De volgende kaartavond is op vrijdag 14 december 2018. Dan gaat alles een beetje in kerstsfeer en zal er bij het drankje iets extra’s gedaan worden.

 

De organisatie


Verslag kaartavond  Oktober 2018

Deze kaartavond viel in de herfstvakantie. En dat is normaal geen probleem, maar deze avond wel. De ruimte waar we onze kaartavonden mogen houden in de Bukehof stond vol met attributen, die door de organisatie niet weg te halen waren. Even paniek, Want wat nu.

In de algemene ruimte, waar de bingo-avonden worden gehouden, was geen optie, daar stonden enkele tafels met krukjes er om heen, dus dan maar naar de lerarenkamer en met improviseren konden de kaarters hier uiteindelijk terecht. Het was niet druk ( enkele kaarters gingen deze avond kaarten bij wijkvereniging Kom Noord en dat is dan voor ons weer jammer).

5 personen om te rikken en 8 personen om te jokeren. Zou het toch drukker zijn geworden, dan was de ruimte echt te klein geweest. Op verzoek was de penningmeester ook even aanwezig en zij zou een mail sturen naar de directie van de Bukehof.

 

Deze avond hadden we geen extra hulp van Deveny, zij was met haar familie een weekendje weg.

Toch zo met elkaar werd ook dit opgelost en kon ondergetekende zelfs mee kaarten en werd er tussen door door iedereen een handje toe gestoken,

 

Bij het rikken werd Mevrouw Brood 5de. De heer Claessen 4de. en de kadobonnen van resp. € 5,--, € 7,50 en € 10,-- gingen naar De heer Goorden, hij werd 3de. met 94 punten, gevolgd door Mevr. V.d.Berg met 96 punten en eerste werd de Heer Batenburg met 114 punten.

 

Bij het jokeren gingen de kado bonnen naar Mevrouw Sitters, zij werd eerste met 80 punten, gevolgd door haar dochter Conny met 88 punten en derde werd Mevrouw Schruers met 101 punt,

De kadobonnen waren deze keer gekocht bij het Kruidvat.

 

De traditonele verloting had deze avond als thema HERFST, met o.a. diverse bloemstukjes met kalebassen er in verwerkt en schalen met alleen kalebassen en doosjes met bloembollen.

Het was alles bij elkaar toch nog een gezellige avond en met behulp van iedereen was alles weer terug op zijn plaats gezet. Bedankt mensen voor jullie inzet.

Namens de organisatie Mitzy Goorden.


VERSLAG KAARTAVOND 21 SEPTEMBER 2018


De eerste kaartavond van het winterseizoen was vrijdagavond 21 september jl.

Er waren 10 personen om te rikken en 7 personen om te jokeren. Niet zo druk, maar toch weer wel gezellig. We zagen ook weer nieuwe gezichten, maar we misten ook nog de bekende gezichten. Hopelijk zijn die er de volgende maand (vrijdag19 oktober 2018, er wel weer bij.

 

Onze extra hulpje Deveny was er deze avond ook weer bij om de mensen te voorzien van een drankje en te zorgen voor de puntentelling.

Kees en ondergetekende hadden er al op tijd voor gezorgd dat alles klaar stond, zodat om 19.30 uur kon worden begonnen met de eerste kaartronde.

 

Na 3 rondes en ruim 3 uur later kon de stand worden doorgegeven van het rikken en 1ste. werd Mevrouw Haverkamp met 116 punten, met 111 punten werd introducee de heer Antonissen 2de. en 3de. werd de heer Batenburg met 102 punten.

Zij kregen een waardebon van resp. € 10,--. € 7.50 en € 5,--.

 

Ook waardebonnen kregen de eerste 3 personen bij het jokeren en dat waren Conny Sitters met 83 punten, Mevrouw Frijters met 88 punten en Mevrouw Sitters met 92 punten.

De traditionele verloting kon ook deze avond niet ontbreken en het thema was DE WAS. Alle verlotingsprijzen hadden te maken met de was, zowel de witte was als de gekleurde was.

 

En als iedereen dan huiswaarts gaat en de organisatie alles weer opgeruimd heeft loopt de klok door en dan sluiten we deze avond af zo rond 23.30 uur. Maar staan de tafels weer op z’n plaats, stoelen zijn weer terug in de lerarenkamer, afwas gedaan en alles staat weer terug in de kast van de wijkvereniging.

 

Namens de organisatie Kees, Deveny en Mitzy

VERSLAG KAARTAVOND 20 APRIL 2018

De laatste avond van het winterseizoen was op 20 april jl.

Het was een avond met een vleugje verdriet ( Doortje van Hoof, die vorig jaar geregeld aanwezig was, was op 77 jarig leeftijd op 16 april jl. overleden.

 

Toch gaat het leven gewoon verder en het werd toch weer een ontspannende maar ook voor sommige een spannende kaartavond. Er waren 8 personen om te rikken en 9 personen om te jokeren. We misten wel wat bekende kaartspelers o.a. de familie Kannekens, maar volgens enkele personen ging het met Jan niet zo goed, dus van deze kant veel sterkte toegewenst aan de familie Kannekens en hopelijk zijn ze er in september weer bij.

Bij het rikken werd de heer Dekkers, met 123 punten, 1ste gevolgd door Mevrouw v.d.Berg met 111 punten en 3de werd met 105 punten de heer Claessen.

 

Bij het jokeren werd Mevrouw Schreurs 1ste met maar 49 punten, de 2de met 54 punten werd Mevrouw Krebbeks en 3de. werd Mevrouw Frijters met 65 punten. De enige mannelijk kaarter bij het jokeren behaalde 136 punten, dat zou een goed resultaat zijn geweest als hij mee had gedaan bij het rikken, maar helaas hij viel niet in de prijzen, want bij het jokeren gaat het om zo weinig mogelijk punten te scoren.

 

Zowel bij het rikken als bij het jokeren krijgen de beste 3 spelers een waardebon van € 10,--, € 7.50 of € 5,--, die deze keer gesponsord werden door Cafetaria ’t Nieuwe Schuitje.

Voor de traditonele verloting waren deze keer doosjes met zomerplantjes er in en er was 1 persoon, die zoveel geluk had, dat ze van de 12 prijzen met 5 prijzen naar huis ging en haar tuin staat nu vol met veel bloeiende plantjes.

 

De organisatie met ondergetekende, de heer Kees Claessen en Deveny van Mourik kan weer terugzien op een geslaagde activiteit.

 

De volgende kaartavond is gepland op 21 september 2018 en hopelijk is iedereen dan weer van de partij

 

De organisatie wenst U allen een fijne zomertijd.

Namens de organisatie Mitzy Goorden


VERSLAG KAARTAVOND 23 FEBRUARI 2018


Niet zo’n drukke avond, maar 8 personen om te rikken en 5 personen om te jokeren.

Er waren wat afmeldingen van kaartliefhebbers die ziek waren.

Ook onze werkgroep medewerker, de heer Kees Claessen, was ziek en hadden de overige 2 medewerkers het behoorlijk druk, vooral omdat ondergetekende met de joker liefhebbers mee moest kaarten, maar met 5 personen aan een tafeltje, duurt toch wel erg lang, zodat er maar 2 x 8 potjes gekaart konden worden en onze extra hulp Deveny voor veel aspecten er alleen voor stond. Maar we hebben het geklaart, maar komt dit nogeens een keer voor, dan lossen we het anders op.

 

Uitslag bij de rik liefhebbers was;

1ste. Mevrouw Huyben met 129 punten

2de. De heer Batenburg met 111 punten

3de. Mevrouw Sebrechts met 104 punten

 

Uitslag Jokeren;

1ste. Conny Sitters met 43 punten

2de. Mevrouw Sitters met 56 punten

3de. Mevrouw de Vugt met 112 punten

 

Bovenstaande kaartliefhebbers kregen een waardebon van resp. € 10,--, € 7,50 en 5,-- gekocht bij de HEMA.

 

De verlotingsprijzen stonden in het teken van VERZORGINSPRODUKTEN, zoals shampoo, conditioner, washandje met zeep, bodylotion.

De organisatie kan terug zien op een geslaagde kaartavond.

 

 

Mitzy Goorden


VERSLAG KAARTAVOND 26 JANUARI 2018 

 

De eerste kaartavond van 2018 was weer heel gezellig. Niet zo druk, maar 8 personen om te rikken en 8 personen om te jokeren. Er waren nogal wat zieken werd de organisatie verteld.

 

Vervelend voor diegene die ziek waren.

De ruimte was weer lekker warm, te warm volgens enkelen, maar er zijn ook mensen die hiervan wel houden. We proberen het voor iedereen naar hun zin te maken.

 

Bij het rikken, dan telt de hoogste score, werd de heer Laenen 1ste. met maar 122 punten, gevolgd door Mevrouw v.d.Berg met 112 punten en de heer Claessen werd 3de. met 96 punten.

 

Bij het jokeren, dan telt de laagste score, werd Mevrouw Frijters 2ste, met 103 punten gevolgd door Conny Sitters met 108 punten en 3de, werd Mevrouw Claessen met 110 punten. De hoogste score bij het jokeren was 161 en bij het rikken de laagste score 72.

Er werd nog voorgesteld om het deze keer anders te doen en dus bij het rikken de laagste score aan te houden en bij het jokeren de hoogste score, maar daar trapten de aanwezigen niet in. Was ook maar een grapje van de organisatie.

 

Diegen die in de prijzen vielen kregen een kadopasje van het KRUIDVAT.

De verlotingprijzen waren pakketjes met o.a. handdoeken/theedoeken/gastendoekjes.

De organisatie, bestaande uit de Heer Claessen, Mevrouw Goorden en Deveny van Mourik kunnen terugzien op een ontspannende activiteit.

 

Namens de organisatie Mitzy Goorden

 


VERSLAG KAARTAVOND 15 DECEMBER 2017

De laatste kaartavond van 2017. Op de laatste kaartavond wordt er altijd wat extra’s gedaan en deze avond werden de mensen verwelkomd met een glaasje warme gluhwein, wat niet iedereen lustte, maar sommige toch een slokje probeerde. Onder het kaarten kregen de kaarters een bordje met daarop een gehaktballetjes, stukje kaas, stukje worst, schijfje kommer, stukje kip en ook zoute sticks en hier werd wel heerlijk van genoten.

 

Bij de koffie/thee werd een lekker stukje banketstaaf geserveerd. Volgend jaar zal dit weer een koekje zijn. Iets lekkers werd er dit jaar bij de kaartavond geserveerd in verband met het 40 jarig bestaan van de wijkvereniging

 

De opkomst was niet zo groot. Maar de 8 rik liefhebbers en de 6 joker liefhebbers hadden toch een gezellige oavond. En dan denk je, we zullen nu wel eerder klaar zijn, maar helaas, als de kaarten niet willen vallen kan het toch nog lang duren.

 

Bij het jokeren ging het bij sommige toch heel moeizaam, maar 1ste.werd ondergetekende met maar 68 punten, gevolgd door introducee Mevrouw van Hoof met 82 punten en op de 3de. plaats eindigde Mevrouw Claessen met 84 punten.

 

Zij kregen een cadeaubon van gekocht bij BIEZONDER van resp. € 10,-- , € 7.50 en € 5,--.

Bij het rikken waren we blij dat Mevrouw Franka Roks wel mee wilde rikken, want officieel waren er maar 7 personen, dus was Franka de enige oplossing. Jammer genoeg viel ze niet in de prijzen. 1stewerd de heer Erik van Batenburg, hij scoorde 125 punten, Introducee de heer Dekkers werd 2de met 113 punten en de heer Claessen scoorde 103 punten en werd 3de.

 

Ook zij kregen een cadeaubon gekocht bij BIEZONDER.

De verlotingprijzen hadden als thema KERST, zoals kerst sfeerartikelen en iets eetbaars.

De organisatie kan terug zien op een gezellige kaartavond, maar ook over het hele jaar door.

 

De geplande kaartavonden voor 2018 zijn

·         26 januari                   *  21 september

·         23 februari                 *  19 oktober

·         23 maart                    *  16 november

·         20 april                       *  14 december

 

Hopenlijk is iedereen er dan weer bij.

 

Namens de organisatie

 

Mitzy Goorden


VERSLAG KAARTAVOND 17 NOVEMBER 2017

Op vrijdagavond 17 november 2017 was er weer een gezellige kaartavond. Op deze avond kon men of RIKKEN of JOKEREN .

Voor het JOKEREN kwamen 9 personen om hier aan deel te nemen en voor het RIKKEN 10 personen. Dat houd in, dat er bij het jokeren 3 tafels waren met 3 personen en bij het rikken 2 tafels met 5 personen.

Het ging er bij de kaartteams gezellig aan toe.

Bij het rikken behaaldeMevrouw v.d.Bosch de hoogste score en wel 138, gevolgd als tweede met 128 punten de heer Claessen en derde wer de heer Laenen met 112 punten.

Bij het jokeren werd Mevrouw Sitters eerste met maar 70 punten, haar docht Conny scoorde 9 punten meer en werd tweede en met 83 punten werd mevrouw Frijters derde.

De eerste drie, zowel bij het rikken als bij het jokeren kregen een cadeaubon gekocht bij Bloemenkwekerij MONICA van resp € 10,--, € 7,50 en €5,--.

Elke kaartavond is er ook een verloting en die had deze avond als thema VITAMIENTJES, diverse soorten fruit. Prijzen die iedereen wel lekker vind.

Deveny van Mourik zorgde deze avond dat iedereen voorzien werd van een of meerdere drankjes, maar ook zorgde ze voor de afwas en wat voor de kaarters het voornaamste is DE PUNTENTELLING.

 

Zo rond de klok van 23.00 uur ging iedereen weer naar huis en ook de organisatie kon naar huis, omdat diverse personen geholpen hadden met het opruimen van de ruimte.

Namens de organisatie, Kees Claessen, Deveny van Mourik en Mitzy Goorden


Verslag kaartavond 23 september 2017

 

De eerste kaartavond van het seizoen 2017/2018 was weer heel gezellig.

De opkomst was 12 personen om te RIKKEN en 10 personen om te JOKEREN.

Toch waren er deze avond mensen die er normaal er wel bij zijn, maar deze keer verhinderd waren.

 

Hopelijk zijn ze er de volgende kaartavond (20 oktober 2017) weer bij.

De kadobonnen waren voor deze avond gekocht bij Slijterij GALL en GALL.

 

Bij het rikken werd door de heer Kannekens de hoogste punten gescoord en wel 132, gevolgd door de heer Laenen met 110 punten en de heer Goorden met 107 punten werd 3e. Zij kregen een kadobon van resp. € 10,--, 7,50 en 5,--.

 

Ook deze kadobonnen kregen de eerste 3 bij het jokeren en dat waren Mevrouw Roks met maar 54 punten, Conny Sitters had 74 punten en op de derde plaats eindigde Mevrouw Claessen met 77 punten.

 

Ook hadden we weer een verloting met deze keer als thema LEVENSMIDDELEN.

 

Zo hadden we o.a.koffie met koekjes, thee met theebisquitjes, pasta met een pot saus, zuurkool met worst en nog meer,we hadden in totaal 17 prijzen. De prijzen vielen bij iedereen best in de smaak en vooral bij diegene die prijs hadden.

 

De organisatie was deze avond weer in handen van ondergetekende en de heren Kees Claessen en Wilfred van Mourik, deze laatste kwam in de plaats van zijn dochter Deveny, die vanaf de volgende kaartavond voor de drankjes, puntentelling etc. gaat zorgen.

 

Namens de werkgroep Mitzy Goorden.


Verslag Kaartavond 20 oktober 2017 


Deze avond  begroette de organisatie 10 personen die kwamen om te komen rikken en 9 personen om te jokeren. 


Daar het vakantie op school was, had Manfred er toch voor gezorgd dat de ruimte toch verwarmd was.


We hadden een nieuwe medewerkster, Deveny van Mourik, die voor de koffie, de afwas, de puntentelling etc. zou gaan zorgen. Vanavond nog met assistentie door haar vader, bestuurslid Wilfred.


Na afloop, vertelde ze, dat ze het wel leuk had gevonden, dus is ze er de volgende kaartavond, 17 november, er ook weer.

Hoge punten moeten er worden gehaald bij het rikken, maar de hoogste score van vanavond was 117 punten en daardoor werd Mevrouw v.d.Bosch 1ste. 2e  met 104 punten werden de heer Claessen en de heer van Batenburg,maar uiteindelijk werd de heer Claessen 2de. en de heer van Batenburg 3de.


Zij kregen resp een cadeaubon van € 10,--. € 7,50 en € 5,--gekocht bij de ACTION.

Voor het jokeren waren deze cadeaubonnen bestemd voor nr. 1 Mevrouw Frijters, 2de. Conny Sitters en 3de. ondergetekende met de score van 55, 63 en 65 punten.


De traditionele verloting had deze keer als thema DE WAS, dus wasmiddelen etc.

De organisatie kan weer terugkijken op een ontspannende??? En zeker gezellige activiteit.


Namens de organisatie Mitzy Goorden